2018.01.22., hétfő
Vince,Artúr napja

Hirdetések

Új CT Győrben: ér,bél és szív diagnosztika (video)

2011. január 27. | Forrás: Hírcity

Csúcsteljesítményű, 200 millió forint értékű Computer Tomográf került a győri Petz Aladár megyei kórházba. A berendezés az  eddigi vizsgálatokon túl az ér, a bél és a szívműködés elváltozásait képes diagnosztizálni.

A Euromedic Diagnostics Magyarország Kft radiológiai és izotóp diagnosztikával foglalkozó egészségügyi szolgáltató cég.  1991-ben alapították Budapesten, Nemzetközi Egészségügyi Központ Kft néven. Ekkor nyílt az első, a betegek számára CT és MR vizsgálatokat biztosító nagydiagnosztikai központjuk Budapesten, a volt MÁV Kórház épületében. A cég 1995-ben Győrben, a Petz Aladár Megyei Kórház épületében nyitott újabb radiológiai diagnosztikai egységet: először egy korszerű spirál CT berendezéssel, majd 1996 májusában emlővizsgáló szerkezettel, illetve MR berendezéssel álltak a Kórház és vonzáskörzete betegei rendelkezésére.

A nyitáskor üzembe helyezett, akkor igen korszerű CT berendezést 7 év elteltével, 2002-ben a Euromedic egy többszeletes spirál CT berendezésre cserélte, ami a hagyományos CT vizsgálatok mellett az erek és a vastagbél speciális CT vizsgálatára is alkalmas volt. A CT (computer tomográfia) technikai fejlődése az elmúlt években azonban olyan mértékben gyorsult fel, aminek következtében a cég vezetése újabb 7 év elteltével, a korábbi CT berendezés finanszírozási korának letelte előtt 5 évvel annak cseréjét határozta el annak érdekében, hogy a Kórház betegei a CT diagnosztika tekintetében is a legmagasabb színvonalú ellátásban részesülhessenek. 
A szakmai igények felmérése és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház vezetésével történt egyeztetések alapján döntött úgy a Euromedic Diagnostics Magyarország Kft vezetősége, hogy a győri telephelyére egy 128 szeletes CT készüléket telepít. Erre 2010 szeptemberében került sor. Ez a berendezés világviszonylatban és magyarországi vonatkozásban is a CT készülékek élvonalába tartozik.
A készülék beüzemelése óta rutinszerű vizsgálattá váltak a katéteres érdiagnosztikát kiváltó érvizsgálatok (CT angiográfia), a vesefeltöltéses vizsgálatok (CT urográfia), a vékony- és vastagbél vizsgálatok (CT-colonoscopia). Ez utóbbi vastagbél polip illetve daganat szűrése esetén az eszközös, nem kis kellemetlenséggel járó vastagbél-tükrözést válthatja ki. A napokban befejeződött betanítást követően ma már rutinszerűen végzik a diagnosztikus céllal készülő szív-katéteres vizsgálatot kiváltó kardiológiai CT vizsgálatokat is. Ez utóbbi két vizsgálat végzése és kiértékelése a megyei kórház orvosaival szoros együttműködésben történik, a vizsgálat sikeres elvégzésének és a beteg további megfelelő kezelésének érdekében.
A beutalt betegek vizsgálata OEP finanszírozással történik. Az OEP által biztosított vizsgálati keret azonban nem elegendő a vizsgálati igények azonnali kielégítésére, ezért bizonyos vizsgálatokra az előjegyzést követően 1-3 hónapot várakozni kell. A vizsgálatok elérhetők azok számára is, akik privát rendelés keretében szeretnék azt igénybe venni. A magánrendelésre érkező betegek vizsgálatát szombatonként, az OEP által finanszírozott betegek vizsgálatától elkülönített időben végzi a cég.

címkék |
2011. január 27. | Forrás: Hírcity
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Hirdetés