2017.12.15., péntek
Valér napja

Hirdetések

Változások a magyar magán-egészségügyben

2017. október 10. | Forrás: Portfolio.hu
Jászkuti Bertalan, a Heal Partners ügyvezetőjének A hazai magán-egészségügyi szolgáltatók helyzete és kilátásai regionális összefüggésben" című előadásával vette kezdetét a Portfolio Private Health Forum 2017 című konferenciája. Jászkuti szerint három szinten vannak rendkívüli változások a hazai magán-egészségügyben.

Három szinten figyelhetők meg rendkívüli változások a magyar magánegészségügyben: 
Tulajdonosi szinten sok változás történt, inkább az a trend, hogy újabb és újabb befektetők látnak fantáziát ebben a szektorban.
Beruházási intenzitás: korábban járóbetegellátások, magánrendelők esetében láttunk beruházásokat, kivétel volt a Telki kórház. Ez most változik, fekvőbeteg kapacitásokba ömlik a tőke, meglévő nagy szereplők is öntik a pénzt, bővítik a kapacitásukat.
Együttműködés a magáncégek között, egységes minőségi szempontok. Egyes cégek egyes projektekre összeállnak (Főnix-Med, GE és Affidea együttműködését említette meg példaként).

Megemlítette, hogy a kínálatot torzítja az a rendszer, amikor az állami intézményben magánüzlet folyik. Ez tartja fent azt, hogy a betegek hozzáférjenek a szolgáltatáshoz. Ezt nem lehet megszüntetni, ez velünk együtt él - vélekedett. 

címkék |
2017. október 10. | Forrás: Portfolio.hu
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Hirdetés