2018.01.22., hétfő
Vince,Artúr napja

Hirdetések

9 ezer milliárd forintot kap az EU-tól az ország

2017. március 28. | Forrás: VG
A hét végéig minden uniós pályázatot kiírnak, 2020-ig mintegy 9 ezer milliárd forintot kap EU-forrásokból az ország, nagyjából 3 ezer milliárd forintot pedig az állami költségvetésből tesz hozzá a kormány.

Lázár János  arról beszélt tegnap az Országgyűlésben miszerint a rendelkezésre álló keret 53 százalékát már lekötötték, 4400 milliárd forintról van szerződés, amelyet 20 ezer nyertes pályázat között osztanak szét. Jelezte, hogy 124 ezer pályázat érkezett, ami azt is jelenti, hogy a források jól vannak "megcímkézve".
A pályázati rendszer sokkal egyszerűbb, egy önkormányzat vagy vállalkozás önmagában is el tudja készíteni a pályázatát - hangsúlyozta. Évente kétezer milliárd forintot kell kifizetni, több mint tízezer ember dolgozik folyamatosan majd a pályázati bírálatokon - mondta.
Bánki Erik az M1 aktuális csatornán elmondta: a 2010-es stratégiai váltással leegyszerűsítették a pályázatok adminisztrációját, felgyorsították a bírálatot és a kifizetést is, így Magyarország a régióban a legsikeresebb lett az uniós támogatások lehívásában. A támogatási keretösszeg 100 százalékát sikerült lehívni az előző ciklusban, egyetlen eurócent sem maradt bent.
Emlékeztetett: a Brexit miatt a források szűkülésével is számolni kell, a gyorsaság ezért is fontos a kifizetésekben, mert több mint 10 milliárd euróval fog csökkenni a teljes uniós költségvetés 2019 közepéig - jelezte.

 

címkék |
2017. március 28. | Forrás: VG
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Hirdetés