2018.01.22., hétfő
Vince,Artúr napja

Hirdetések

Internet ÁFA: 5%-ra csökken

2017. április 20. | Forrás: VG
A kormány célja, hogy minél szélesebb körben elterjessze a digitális szolgáltatásokat, egyszerre javítva ezzel a szolgáltatók versenyképességét és csökkentve a felhasználók költségeit - jelentette ki Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács harmadik ülését követően.

A nemzetgazdasági miniszter szerint a digitalizáció terjedését segíti, hogy a kormány döntött arról, hogy jövőre 18-ról 5 százalékra csökken az internetszolgáltatás áfája. A tárcavezető a támogató lépések között említette a szociális alapszámla bevezetését, amelynek köszönhetően már rövidtávon csökkenhet a bankszámla-vezetés költsége.
Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az internethasználat áfája 5 százalékra csökken 2018 január elsejétől a Digitális Jólét Program (DJP) 2017-2018-as évekre vonatkozó munkaterve szerint - mondta Deutsch Tamás , a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.
A Világgazdaság fórumot szervez arról, hogy a 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozó hogyan látja most a gazdaságot. Az előadók között ott lesz Seszták Miklós (NFM), Csepreghy Nándor (Miniszterelnökség), Vida József (Takarékbank), Urbán Zoltán (Eximbank). Részletek a rendezvenyek.vg.hu oldalon.

címkék |
2017. április 20. | Forrás: VG
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Hirdetés