2018.01.22., hétfő
Vince,Artúr napja

Hirdetések

Magyar siker a startup-ok versenyén

2017. június 07. | Forrás: MTI
A mesterséges intelligenciára épülő Chempass nyerte idén a fődíjat a Brain Bar Budapest fesztivál nemzetközi startup versenyén.A startup a világon egyedülálló módon teszi lehetővé a kémiai folyamatok modellezését és új vegyületek tervezését.

A Chempass nevű, javarészt fiatalokból álló magyar sturtup győzelmével megnyerte a Power Angels 150 ezer eurós befektetési ajánlatát, ezen felül pedig az OXO Labs féléves akcelerátor programját is megszerezték. A társaság különdíjat is nyert, amivel egy éven keresztül  ingyenes hozzáférést kapnak a Microsoft Azure felhőszolgáltatásához.

A startup a világon egyedülálló módon teszi lehetővé a kémiai folyamatok modellezését és új vegyületek tervezését. Ha minden jól alakul, akkor az általuk kifejlesztett szoftver már idén nyártól elérhető lesz.
Az eredmény azért is óriási bravúr, mivel a Brain Bar Budapest fesztivál nemzetközi startup versenyén több mint száz csapat indult. A nevezők nem csak a kelet-közép-európai régió országaiból, hanem Indiából és az Egyesült Királyságból is érkeztek .

címkék |
2017. június 07. | Forrás: MTI
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Hirdetés