2017.12.15., péntek
Valér napja

Hirdetések

Miért fontos az impozáns tárgyaló?

2008. március 08. | Forrás: Jordákiné Veigli Gabriella, lakberendező
Partnereinkben, üzletfeleinkben az első benyomásokat a tárgyalások során is a vizuális ingerek keltik. Akaratlanul is kialakítanak egy képet a vendéglátókról, cégről, ezért rendkívül fontos, hogy a tárgyalásokat, megbeszéléseket megfelelően impozáns, technikai lehetőségekkel ellátott, ugyanakkor nem hivalkodó környezetben tehessük meg.

Első munkáim egyike egy jelentős, sok külföldi és magas rangú vendéget is fogadó szervezetnél egy már meglévő tárgyaló átalakítása volt. A megrendelő igénye impozáns, a mai kor technikai vívmányait is felvonultató, többfunkciós tárgyaló kialakítása volt. A jó adottságokkal bíró, ugyanakkor már nem igazán "divatos” és funkcionális tárgyalót kellett a korlátozott anyagi lehetőségek figyelembe vételével áttervezni.

A helyiségben baráti jellegű, kötetlenebb megbeszéléseket is kívántak tartani, ehhez adott volt egy nagyon kellemes bőr ülőgarnitúra. A teremben el kellett helyezni 10-12 fős tárgyalóasztalt is. A falakon szürke és zöld, hideg színvilágú burkolat volt, fekete és szürke bútorokkal. A PR-es szakember kérését is szem előtt kellett tartani, mindenképpen kerüljem az üveg felületeket, jól fényképezhető, homogén háttereket kell megvalósítani.

Javaslatomra lebontottuk a kazettás falburkolatot, s funkcionálisan két részre osztottuk a teret. Ezt a megosztást pusztán a bútorokkal, valamint a falak más-más színűre festésével oldottuk meg. A színkontraszt megosztja a helyiséget, ugyanakkor az egymáshoz illeszkedő színek megnyugtatják a szemet, harmóniát teremtenek. A tárgyaló egyik felébe a vajszínű ülőgarnitúrát raktuk. A falak itt mély, vörösesbarna színt kaptak, s dekorációként cseresznye színű fafurnér burkolat került a falra. Ezzel teremtettük meg az intimebb, kötetlenebb miliőt. A falidekor aljában egy vályút alakítottunk ki, melybe fényslagot húztunk, és fehér színű kövekkel emeltük ki. A beszélgető sarokban egy televízió is van, mely a tárgyalórészen lévő asztalról prezentációk vetítésére is alkalmas.

A tárgyalórészbe 10 fős, rendkívül stabil asztal került - a kis hely miatt ovális alakút terveztem, így nem nyomja agyon a tárgyalórészt, ugyanakkor a kívánt számú partner leültethető. A tárgyaló egyik falán üveges, vitrines beépített szekrény volt. Ezen csak az ajtókat cseréltük ki, s egészítettük ki mutatós, de nem hivalkodó fogantyúkkal.
A fekete-króm színű székek teszik valóban elegánssá a tárgyalórészt. A már említett fali dekoráció itt is megjelenik, s rajta az éppen vendégeskedő delegáció, vagy partnerek logóit cserélni van lehetőség. A falakat itt tört-fehérre színeztük.

Az anyagok, színek következetes, egységes használata, a mesterek lelkes, igényes munkája elegáns, meleg hangulatú tárgyalót eredményezett. A terveket kb. 4 hét alatt sikerült megvalósítani a megrendelő teljes megelégedésére.
A munkák befejezte után a megrendelő újabb tárgyaló kialakítását kérte, mely szintén megvalósult már.

címkék |
2008. március 08. | Forrás: Jordákiné Veigli Gabriella, lakberendező
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Hirdetés