2018.01.21., vasárnap
Ágnes napja

Hirdetések

Irány a terasz !!!

2008. május 04. | Forrás: Jordákiné Veigli Gabriella, lakberendező
Ha nem vagyunk olyan szerencsések, hogy saját udvarunkat élvezhetjük, kisebb-nagyobb teraszunkból is igazi kis édenkertet tudunk varázsolni.

Teraszunkat, erkélyünket használjuk kis kertként! Rakjunk ki pihenésre, beszélgetésre alkalmas kerti bútorokat. Akár a napjainkban oly elterjedt, már igazán esztétikus és jó minőségű műanyag bútorokat, akár az igényes fa bútorokat választjuk, mindenképpen törekedjünk azért a mértékletességre. Ne próbáljunk hintaágyat, napozóágyat és még egy kis grillsütőt is a kis teraszra bezsúfolni, inkább szellős kovácsoltvas jellegű székeket, lerakó asztalkát, vagy egy-egy kényelmes rattan fotelt válasszunk.

Nem kell rögtön méregdrága bútorokban gondolkodni, a nagyi padlásáról előhalászott kopott szék is megteszi! A régi festékréteget dörzspapírral eltávolítjuk, s élénk, vidám színre festve, csíkos, vagy kockás párnával igazi nyári ülőalkalmatosságot varázsolhatunk magunknak.

Nagyobb cserepekbe, kaspókba egynyári virágokat, muskátlikat, futókat ültessünk. Nem árt egy kis rákészülés sem, szakirodalomban járjunk utána, hogy mely növények élnek együtt szívesen, melyeket ajánlatos szétültetni.
Bátrabbak próbálkozhatnak mini zöldség- vagy fűszerkerttel, balkonládákban gyümölcstermesztéssel!

Ha teraszunk déli oldalra néz, vagy tartunk a kíváncsi tekintetektől, nem árt az árnyékolásról sem gondoskodni.  Jópofa ernyőket, rolókat kaphatunk szaküzletekben, kifeszíthetünk színes textileket, de drótokra felfuttatott hajnalka, vagy futóbab is tud némi árnyékot adni. Ez abszolút bio, csak győzzük kivárni, míg megnő!
A növények gondozása sem igényel túl sok időt, s kikapcsolódást jelent a napi pár perces viráglocsolás is.

Teraszunk a nyári estéken igazi jó helyszín lehet egy baráti beszélgetéshez, könnyű vacsora elköltéséhez. Virágillat, a mécsesek lángtánca, egy üveg finom bor, barátok....
Kell ennél több?

címkék |
2008. május 04. | Forrás: Jordákiné Veigli Gabriella, lakberendező
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Hirdetés