2017.12.15., péntek
Valér napja

Hirdetések

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem!

2008. szeptember 03. | Forrás: Jordákiné Veigli Gabriella, lakberendező
Ugye ismerős? S valljuk be, nagyon sokan szeretünk tükörbe nézni. Azért mert tetszik a látvány, vagy épp azért, mert nem, de javítanánk rajta.

A tükör az otthonok elengedhetetlen kelléke. A lakásokban több helyiségben is megtalálhatók -  előszobában, fürdőszobában, stb. A tükörben,  azon túl, hogy  igazi funkciójának  megfelel,   még nagyon sok lehetőség rejlik. 

Térnövelő

Egy kis helyiségben, ha az egyik falra nagy tükröt teszünk,   akkor a tér szinte megduplázódik. Ügyeljünk arra, hogy a keretben lévő tükrök szemmagasságba kerüljenek, hiszen a megduplázott térből nem a plafonra vagyunk kíváncsiak. A megfelelő helyre tett tükör remekül nagyítja a teret, csillogást, fényt visz az eldugottabb sarkokba is.

Fényt, világosságot teremt

Sötét enteriőrben az ablakkal szemközti oldalon elhelyezett tükör megduplázza a beömlő fényt. Ilyenkor ne használjunk erős szövésű függönyöket, inkább csak egy könnyű textillel keretezzük az ablakot. Tükrünk megduplázza a világosságot.

Design elem

A mai modern lakásokban a nappalik, szobák éke, design eszköze is lehet a tükör. Minél nagyobb, annál impozánsabb,de azért túlzásokba sem szabad esni. Kerüljük az egymással szembe helyezett tükörfelületeket, mert labirintusban fogjuk magunkat érezni.

Érdekes megoldás lehet a dúsan faragott aranykeretbe foglalt tükör egy modern kandalló fölé  helyezve, így kiemelve az egyenes és íves vonalak, a visszafogott és arany színek ellentéteit.

Léteznek tükörmozaikok, melyeket a falra lehet mintegy csempeként felhelyezni. Rendkívül dekoratív és eredeti ötlet, érdekes burkolat, de vigyázni kell vele, mert ha nem egy síkba kerülnek a tükörcsempék, a látvány bizony kaotikus is lehet.

Nyúljunk bátran a tükrök adta lehetőségekhez, használjuk őket!
Ja, és amikor elhaladunk mellettük, mosolyogjunk, így a napunk is sokkal-sokkal szebb lesz!

Jordákiné Veigli Gabriella, lakberendező

címkék |
2008. szeptember 03. | Forrás: Jordákiné Veigli Gabriella, lakberendező
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Hirdetés